(stiefplan) coach in de omgeving van Lopik

Helaas valt zo’n 60% van de nieuw samengestelde gezinnen uit elkaar. Hoe kan dat? Wat kun je doen om tot die 40% te behoren die gelukkig blijven? Welke informatie heb je daarvoor nodig? Welke gesprekken moet je daarvoor met elkaar voeren?

Vanuit mijn praktijk in Schoonhoven bied ik coaching en bemiddeling aan paren en individuele personen. Coaching is mogelijk:

  • als jullie reeds samen wonen en er problemen zijn
  • als jullie reeds samenwonen en er (nog) geen problemen zijn
  • vóórdat jullie gaan samenwonen om problemen zo veel mogelijk te voorkomen
Samengesteld Gezin problemen

Ga je binnenkort een nieuw samengesteld gezin vormen?

Wanneer jij en/of je partner kinderen hebben uit een eerdere relatie en samen een nieuw gezin willen vormen, is de kans groot dat jullie voor uitdagingen komen te staan die jullie niet voorzien hadden.

Uit de praktijk is gebleken dat veel problemen voorkomen kunnen worden met goede informatie vooraf. Een samengesteld gezin heeft namelijk haar eigen kenmerken en valkuilen. Als je deze kent, is samenvoegen een stuk makkelijker. Als stiefplan coach kan ik jullie hierin begeleiden.

Of vormen jullie reeds een nieuw samengesteld gezin? 

Veel samengestelde gezinnen krijgen te maken met problemen. Dat is niet zo gek als je je bedenkt dat in samengestelde gezinnen met heel veel mensen rekening gehouden moet worden. Ook met mensen waar je niet zelf voor gekozen hebt. Dat kan leiden tot gevoelens als 

  • het nooit goed kunnen doen 
  • tussen twee vuren staan
  • je niet gewaardeerd voelen

Ook kan dit leiden tot vragen als:

  • Wat kan en mag ik van mijn nieuwe partner verwachten met betrekking tot de zorg voor mijn kinderen?
  • In hoeverre kan ik mijn ex, of de ex van mijn partner, buitensluiten?
  • Moet ik mijn stiefkinderen hetzelfde behandelen als mijn eigen kinderen?
  • Hoe komt het dat de sfeer meteen anders is, als mijn (stief)kinderen er zijn? 

Betekent het hebben van dergelijke gevoelens en vragen dat het slecht gaat met jullie gezin? Of zijn ze een teken dat jullie nog midden in het verander-proces zitten naar het onbekende nieuwe van een nieuw samengesteld gezin? 

Zoek je hulp bij dit veranderproces? Als coach kan ik jullie hierin begeleiden. 

Nicole Buck

WIE IS NICOLE BUCK?

Volg de link hieronder om meer te weten te komen over wie ik ben, mijn achtergrond qua opleidingen, eerdere werk en de twee waarden die voor mij belangrijk zijn en terugkomen in mijn werk als coach en mediator. Ik hoop dat je op die manier al een eerste inschatting kunt maken of ik de juiste persoon voor jou of jullie ben. Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie of een gratis kennismakingsgesprek.

Nieuwsgierig? Of wil je meer informatie? Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

E-mail: nicole@najescheiding.nl

Telefoon: 0642818004