Nicole Buck

Aangezien je op deze pagina beland bent, ben je waarschijnlijk heel nieuwsgierig naar de persoon die jou of jullie kan begeleiden bij

 • de afwikkeling van jullie scheiding
 • het zo goed mogelijk afhechten van jullie relatie als ex-partners of 
 • de veranderingen waar je na je scheiding mee te maken krijgt
 • de strubbelingen in jullie nieuw samengestelde gezin

Zelf check ik ook eerst personen voordat ik ze opbel. Of het nu gaat om een nieuwe kapper, een dierenarts waar je naar doorverwezen bent met je zieke huisdier, of de huisarts waar je je bij wilt inschrijven, het is fijn om al iets te weten over de persoon die je gaat helpen. Dat geldt al helemaal als het om emotionele zaken gaat.

Nicole Buck

Mijn achtergrond

Mijn naam is Nicole Buck. Ik ben opgegroeid aan de voet van de prachtige heuvels van Zuid Limburg. Op 18 jarige leeftijd ben ik naar Nijmegen verhuisd waar ik de studie psychologie afgerond heb. Vervolgens ben ik terug naar het zuiden gegaan om onderzoek te doen naar het verwerken van traumatische ervaringen aan de Universiteit Maastricht, om daarna aan de slag te gaan als onderzoeker binnen de forensische psychiatrie. Dat heb ik eerst gedaan bij het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en daarna bij forensisch psychiatrisch centrum De Kijvelanden in Poortugaal. In die periode heb ik onder andere onderzoek gedaan naar partnergeweld en hechting. 

Sinds 2019 ben ik verschillende opleidingen gaan volgen tot scheidingsbemiddelaar, Schip behandelaar en coach voor samengestelde gezinnen. Tevens ben ik in 2019 begonnen als vrijwilliger bij buurtbemiddeling. Ik woon samen met mijn man en onze twee kinderen.

Relevante opleidingen en trainingen

 • 2000 psychologie (drs)
 • 2006 gepromoveerd in de gezondheidswetenschappen (PhD/Dr)
 • 2020 gecertificeerd mediator 
 • 2020 gecertificeerd familiemediator 
 • 2021 gecertificeerd SCHIP behandelaar (+ licentie)
 • 2021 gecertificeerd mattenspel begeleider (+ licentie)
 • 2021 gecertificeerd stiefplancoach (+ licentie)
 • jaarlijks volg ik diverse trainingen gericht op scheidingsbemiddeling, parallel solo ouderschap, problematiek rondom (hoog conflict) scheidingen en problematiek rondom nieuw samengestelde gezinnen

Mijn waarden 

Iedereen vindt bewust of onbewust bepaalde dingen in het leven belangrijk. De twee belangrijkste waarden voor mij zijn eerlijkheid en vrijheid. Deze twee waarden komen ook terug in mijn werk als coach en mediator. Zie hieronder voor een toelichting.

Eerlijkheid

Eerlijk zijn naar jezelf en anderen, waarbij met name eerlijk zijn naar jezelf ontzettend moeilijk is. Want wie geeft nu graag toe dat hij eigenlijk verdrietig, bang of jaloers is, in plaats van de boosheid die hij toont. Boosheid is zoveel makkelijker om te laten zien en voelt veiliger. Immers, het maakt je minder kwetsbaar. Helaas kom je er niet veel verder mee als het eigenlijk iets anders is dat je dwars zit. Hoewel ik geloof dat eerlijkheid je veel kan brengen, is het niet gemakkelijk, met name omdat het confronterend kan zijn.

vrijheid

Hoe heerlijk zou het kunnen zijn als we vrij zijn om te doen en laten wat we zelf willen, en nog meer: vrij om te denken wat we willen. En dat laatste is zo gemakkelijk nog niet. Zonder dat je je er bewust van bent zijn er heel wat gedachten en overtuigingen in je hoofd waar je niets aan hebt. Ze beperken je zelfs.

Deze beperkende gedachten en overtuigingen kunnen betrekking hebben op  jezelf (“dit kan ik niet”) en op mensen om je heen (“hij/zij doet dit alleen maar om mij te treiteren”). Daarnaast zijn er ook heersende overtuigingen in de maatschappij die je beïnvloeden, bijvoorbeeld “wie A zegt moet B zeggen”, “ik ben een slechte ouder als ik niet ga voor co-ouderschap”, “kinderen mogen niet leiden onder de scheiding”.

Dit soort gedachten en overtuigingen kunnen veel ellende veroorzaken. Ze kunnen onrealistische verwachtingen scheppen van jezelf en van anderen. Wanneer jij of anderen niet voldoen aan deze verwachtingen, kunnen er gevoelens ontstaan als schuld, schaamte, falen, verdriet, woede en jaloezie. Het kan maken dat jij (of je eventuele kinderen) bepaalde gevoelens niet uit(en), omdat ze er niet mogen zijn. Op die manier kan er niets veranderen.

Tijdens bemiddeling en coaching zal ik jullie helpen deze overtuigingen om te buigen naar wensen en behoeften. Wat heb je nodig om het leven te leiden dat je wilt? Wat kun je positief beïnvloeden en wat zul je moeten accepteren omdat je er geen invloed op hebt?