Scheiden in de huidige maatschappij

Tijdens de scheiding staat je wereld op zijn kop. Emoties als woede, verdriet, wantrouwen, jaloezie, onzekerheid en angst vieren vaak hoogtij. Er moet van alles geregeld worden voor jullie zelf en voor jullie kinderen, terwijl het dagelijks leven gewoon verder gaat. En dan legt de huidige maatschappij nog extra druk op ouders door te stellen dat men goed moet scheiden, ook na de scheiding samen ouders moet blijven en dat kinderen absoluut niet onder de scheiding mogen lijden. Wanneer dit je niet lukt, en je langdurig vast zit in een hoog conflict scheiding, kan dat leiden tot veel stress, een gevoel van falen, frustratie, wanhoop en totale uitputting.

Parallel solo ouderschap

Wanneer je iets anders wilt dan een eeuwig voortdurende en uitputtende strijd, kan parallel solo ouderschap een optie zijn. Parallel solo ouderschap wil zeggen dat jij en je ex-partner, ieder apart en naast elkaar, ouder zijn van jullie kind. In plaats van gezamenlijk te overleggen, beperk je overleg tot de noodzakelijke onderwerpen zoals schoolkeuze en medische ingrepen. Je kind houdt contact met zijn of haar andere ouder. Jij hoeft dat niet meer. Deze begeleiding zal er dus niet voor zorgen dat het conflict tussen jou en je ex-partner opgelost zal worden. Het doel is je te begeleiden bij een leven naast het conflict.

Geen gemakkelijk pad

Het pad van parallel solo ouderschap zal niet gemakkelijk zijn. Het is niet een kwestie van de knop omzetten en ervoor gaan. Ook is het niet een succesformule die je toepast, waarna je weer rust hebt. Het is een proces van vallen, opstaan en weer doorgaan.

BIJEENKOMSTEN

In de eerste bijeenkomst na het kennismakingsgesprek zal de overeenkomst doorgenomen worden. Deze mail ik je vooraf samen met mijn algemene voorwaarden. Hierin worden een aantal afspraken vastgelegd zoals de verwachtingen die we van elkaar hebben.

We starten met een intake gesprek om een helder beeld te krijgen van je situatie, de problemen waar je tegenaan loopt en de doelen waar je graag naar toe wilt werken.

Dit coachingstraject zal minimaal 4 maanden duren. Natuurlijk ben je vrij om op elk moment te stoppen. 

gratis kennismakingsgesprek

Nieuwsgierig? Of wil je meer informatie? Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.