financiële kant van scheiding

tijdens je scheiding

De kans is groot dat je in de periode voor en tijdens je scheiding terecht komt in een emotionele wervelstorm. Je wereld staat op zijn kop. Tegelijkertijd moet er van alles geregeld worden op zakelijk en financieel gebied. Als er één of meer kinderen zijn, dan moet er ook veel geregeld worden rondom hen. Wanneer je gezamenlijk jullie scheiding wilt regelen in overleg, waarbij jullie zelf beslissingen nemen en afspraken maken, kan het prettig zijn om een scheidingsbemiddelaar in te schakelen. Als psycholoog mediator kan ik jullie deskundig begeleiden bij het afronden van jullie scheiding.

Emoties na Scheiding

veel spanningen tijdens of na je scheiding

Mogelijk zijn er op dit moment nog te veel spanningen tussen jullie om tot goed overleg te komen. In dat geval kan ik helpen om jullie relatie eerst goed af te hechten.

Ook na je scheiding kan de storm nog een hele tijd door razen waarbij ruzies heel lang kunnen aanhouden. Dat heeft vaak nadelige gevolgen voor jullie en/of jullie kinderen. Het kan dan zinvol zijn om je relatie alsnog goed af te sluiten met hulp van iemand die onafhankelijk en onpartijdig is.

Maar ook als de storm is gaan liggen, kan deze weer plotseling oplaaien door een verandering in jouw leven of in het leven van je ex, bijvoorbeeld omdat één van jullie een nieuwe partner ontmoet heeft. Dan kan blijken dat je nog steeds niet emotioneel los kan komen van je ex, of dat je ex niet emotioneel voldoende los kan komen van jou. Ten behoeve van rust in het leven van jullie beiden, kan het zinvol zijn om de relatie alsnog samen goed af te ronden.

ouderschapsplan bijstellen na je scheiding

Rustigere tijden zullen aanbreken als na de relatiebreuk de storm is gaan liggen. Desondanks kan het nodig zijn het ouderschapsplan regelmatig onder de loep te nemen. Kinderen worden ouder en daarmee veranderen hun behoeften. Een ouderschapsplan dat opgesteld is toen kinderen 5 en 7 jaar waren werkt vaak niet meer voor kinderen als ze 12 en 14 jaar zijn. Vrienden worden belangrijker, hobby’s veranderen etcetera. Wanneer jullie er gezamenlijk niet uitkomen, kan ik jullie als mediator begeleiden bij het opstellen of aanpassen van jullie ouderschapsplan.

Samengesteld Gezin problemen

nieuw samengesteld gezin

Binnen je nieuwe gezin kan eveneens een vervelend briesje of zelfs een storm ontstaan. Een samengesteld gezin is heel anders dan een “standaard-gezin” bestaande uit twee ouders met hun gezamenlijke kinderen. Er kunnen (vaak ongrijpbare) krachten spelen, waar je vooraf niet bij stil gestaan hebt. Deze krachten, ofwel dynamieken, kunnen echter wel degelijk je nieuwe relatie op de proef stellen. Als (stiefplancoach met kennis van dynamieken die spelen in samengestelde gezinnen, kan ik jullie begeleiden bij het hanteren hiervan.

Parallel Solo ouderschap

blijvende conflicten na scheiding

Als de storm maar niet gaat liggen en er sprake is van een langdurige vecht scheiding, kan het een optie zijn om te kiezen voor parallel solo ouderschap. Parallel solo ouderschap wil zeggen dat jij en je ex-partner, ieder apart en naast elkaar, ouder zijn van jullie kind. In plaats van gezamenlijk te overleggen, beperk je overleg tot de noodzakelijke onderwerpen. Je kind houdt contact met zijn of haar andere ouder. Jij hoeft dat niet meer. Deze begeleiding zal er dus niet voor zorgen dat het conflict tussen jou en je ex-partner opgelost zal worden. Het doel is je te begeleiden bij een leven naast het conflict. Het pad van parallel solo ouderschap zal niet gemakkelijk zijn. Het is een proces van vallen, opstaan en weer doorgaan. Als coach kan ik je begeleiden op deze weg.

Bereikbaarheid

Dr. Nicole Buck, psycholoog coach mediator is gevestigd in  Schoonhoven. Mijn praktijk voor

  • mediation bij scheiding
  • het opstellen en bijstellen van het ouderschapsplan of de omgangsregeling
  • het afhechten van de ex-partner relatie met de SCHIP aanpak
  • coaching van parallel solo ouderschap
  • coaching van nieuw samengestelde gezinnen (als stiefplan coach)

is goed bereikbaar vanuit onder andere Lopik, IJsselstein, Nieuwegein, De Meern, Montfoort, Linschoten, Harmelen, Oudewater, Driebruggen, Haastrecht, Vlist, Stolwijk, Gouda, Reeuwijk, Berkenwoude, Moordrecht, Bergambacht, Lekkerkerk en Ammerstol.

Maar ook met de pont over de Lek, die tussen 6 uur ’s ochtends en 8 uur ’s avonds zo’n 6 keer aanmeert in Schoonhoven (in de spits wordt met twee ponten gevaren), ben ik goed te bereiken vanuit onder andere Nieuwpoort, Groot-Ammers, Streefkerk, Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf, Ottoland, Giessenburg, Gorinchem, Meerkerk, Leerdam, Lexmond en Vianen.